Σεμινάριο: Θεραπεία της ατροφικής γνάθου

Θεραπεία της ατροφικής γνάθου: μια συνεχής πρόκληση

Διαφορετικές προσεγγίσεις με την βοήθεια της πιεζοχειρουργικής και βιολογικών πρωτόκολλων

Dr. UGO GAMBARDELLA

Θεραπεία της ατροφικής άνω και κάτω γνάθου με ελάχιστα επεμβατικά πρωτόκολλα.

Η ατροφική γνάθος αποτελεί πρόκληση για την οδοντιατρική κοινότητα. Οι περισσότεροι τρόποι αντιμετώπισης της ατροφικής γνάθου εμπλέκουν τον οδοντίατρο αλλά και τον ασθενή σε μεγάλα και πολλαπλά χειρουργεία, που για τον ασθενή συνεπάγεται πόνο, φλεγμονή, αλλά και κοινωνικά και επαγγελματικά προβλήματα.

Αυτή η διάλεξη θα προσεγγίσει την αντιμετώπιση της ατροφικής γνάθου μέσω καινοτόμων ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών όπως χρήση PRGF σε διάσχιση φατνιακής ακρολοφίας, κάθετη ανάπλαση, κλειστή ανύψωση ιγμορίου, χρησιμοποιώντας μία καινούρια επιφάνεια εμφυτεύματος εμπλουτισμένη με ιόντα ασβεστίου, πολύ κοντά εμφυτεύματα, στενά εμφυτεύματα και άμεση τοποθέτηση εμφυτεύματος.

Θα παρουσιαστούν μία σειρά κλινικών περιστατικών εξηγώντας πώς να δρούμε λιγότερο επεμβατικά, πώς να μειώνουμε τον αριθμό των χειρουργείων και πώς να αποφεύγουμε τον κίνδυνο οστικού ελλείματος διεγχειρητικά.

Dr. TILL GERLACH, Oral Surgeon

H ιδανική τοποθέτηση εμφυτεύματος παίζει καταλυτικό ρόλο στο ιδανικό τελικό αισθητικό αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου, οι επεμβάσεις αύξησης όγκου του οστού, είναι
απαραίτητες στην καθημερινή πράξη στη σύγχρονη εμφυτευματολογία.

Διάφορετικές τεχνικές, όπως: οστεοτομή, οστεοπλαστική, εξωτερική και εσωτερική ανύψωση ιγμορείου και ανύψωση μπλοκ οστού – ανάλογα με την εκάστοτε ανατομία του προβληματικού οστού, κάνουν την χειρουργική αύξηση του όγκου του οστού πιο προβλέψιμη.

Η Πιεζοχειρουργική βοηθάει τα βιολογικά πρωτόκολλα να επιτύχουν το συγκεκριμένο στόχο. Η διάλεξη θα παρουσιάσει διάφορες σχετικές κλινικές εφαρμογές και την ιδανική θεραπευτική προσέγγιση. Κατά τη διάρκεια του πρακτικού μέρους, θα δοκιμαστούν οι εν λόγω – και όχι μόνο – πρακτικές με τη βοήθεια των Πιεζοηλεκτρικών χειρουργικών συσκευών.


Για περισσότερες πληροφορίες, κατεβάστε το ενημερωτικό έγγραφο από εδώ.

    Επικοινωνία210 9210220